Rozšířili jsme sortiment o hydroláty

Nově jsme zařadili do sortimentu také hydroláty neboli květové vody, všechny v organické kvalitě. Z naší široké nabídky si vybere každý. Kompletní nabídku naleznete zde.

Co jsou to hydroláty neboli květové vody?

Hydroláty, také známé jako květové vody, jsou vedlejším produktem procesu destilace rostlinných materiálů, jako jsou květy, listy, nebo byliny, při výrobě esenciálních olejů. 

Hydroláty mají charakteristickou vůni, která pochází z rostlinných látek, které se rozpustily ve vodě během destilace. Tyto květové vody mají často mírnější vůni než samotné éterické oleje a jsou známy svými vlastnostmi a využitím v aromaterapii, kosmetice a péči o pleť. Jsou oblíbené pro svou jemnost a schopnost poskytnout přínosy rostlinných látek s menším rizikem podráždění než koncentrovanější éterické oleje.

Jsou velmi využívány v péči o dětskou pokožku, nebo je lze použít také v difuzérech u miminek, kdy esenciální oleje jsou ještě příliš silné.

Další způsoby, jak mohou být hydroláty využity:
  1. Jako jemný tonikum: Hydroláty, jako například květová voda z růže nebo levandule, mohou být použity jako jemné tonikum pro čištění a osvěžení pokožky. Stačí navlhčit bavlněný tamponek či ubrousek s hydrolátem a jemně utřít pokožku.

  2. Pro uklidnění: Hydroláty s relaxačními vlastnostmi, jako je například květová voda z levandule, mohou být použity k uklidnění dětí při spaní. Stačí nastříkat trochu hydrolátu na dětskou postel nebo polštářek, případně dát do difuzéru.

  3. Do koupele: Přidání malého množství hydrolátu do dětské vany může přidat jemnou vůni a přírodní péči o pokožku.

  4. Pro zklidnění podrážděné pokožky: Hydroláty s protizánětlivými vlastnostmi, jako je květová voda z heřmánku, mohou být použity k zklidnění podrážděné dětské pokožky, například při plenkovém vyrážce.